Madártüske felszerelési módja

 

Első lépésként tisztítsa meg az alapfelületet. Az odaszáradt szennyeződés nagy részét távolítsa el erős sörtéjű kefével vagy spaklival. Ezt követően mossa le a felületet, ehhez használhat univerzális tisztítószereket a felület anyagának figyelembe vételével. Fontos, hogy a felület végül száraz és pormentes legyen.

A madárriasztó tüske felhelyezése darabonként történik. Az egyes elemek rögzítése a védeni kívánt felülethez történhet ragasztással, szögeléssel vagy csavarozással, illetve ezek kombinációjával. Javasoljuk a ragasztásos technológiát, mivel gyorsabban és egyszerűbben kivitelezhető.

Ragasztáshoz ajánljuk a szilikon ragasztó használatát, mely kifejezetten kültéri alkalmazásra lett kifejlesztve, így ellenáll a fagynak, a nyári hőterhelésnek, valamint az UV sugárzásnak is.

A szögelés, illetve csavarozás is hosszú távú megoldást nyújt, bár a rozsdamentes acél tüskék elhelyezkedése miatt a kivitelezése igen nehézkes, és gyakran nem is alkalmazható, mivel sérülne a védeni kívánt felület.

Ragasztás: Kinyomó pisztoly segítségével vigye fel a szilikon ragasztót a műanyag aljzat aljára egyenletes vastagságban megszakítás nélkül az elem teljes hosszában. A galambriasztó tüskét helyezze a felületre, és kissé nyomja rá, oly módon, hogy a szilikon szétterüljön. A tüske pozicionálásánál ügyeljen rá, hogy az acél tüske legalább 1 cm-rel lógjon túl a perem szélén. A szilikon ragasztó 12-24 óra múlva éri el a maximális szakítószilárdságát az időjárás függvényében. A ragasztás csak száraz időben, +5 °C felett végezhető.

Csavarozás, szögelés: Helyezze a tüskét a felületre, majd az aljzaton található furatokon keresztül csavarozza/szögelje a Tüskét a helyére. A tüske pozicionálásánál ügyeljen rá, hogy az acél tüske legalább 1 cm-el lógjon túl a perem szélén. Darabonként legalább 2 rögzítési pont szükséges. A felhelyezés időjárástól függetlenül elvégezhető.

Amennyiben kívánja, hogy a telepítést Cégünk végezze 2 év garanciával, úgy kérje ingyenes árajánlatunkat.